Projecten 2023

ArtZuid

Created with Sketch.

Al sinds 2009 zet Saan elke editie alle beelden neer en haalt deze, na 4 maanden, ook weer weg. Dit jaar heeft ook de Foundation bijgedragen, wij hebben het jeugdprogramma volledig gesponsord. Hiermee kreeg de jeugd meer informatie over kunst, kunnen op de foto met kunstwerken en workshops doen. Super mooi om Koninklijke Saan, onze foundation en Artzuid zo samen te brengen.

Stichting Opkikker

Created with Sketch.

Ook dit jaar weer een Opkikkerdag gehad! Wat was het weer geweldig om alle lachende gezichten te zien, van alle leden van het gezin die normaal veel zorgen hebben. Een dag geen zorgen hebben en niet hoeven te zorgen, daar doen we het voor. Wederom met collega's van Saan als gezinsbegeleiders, iedereen had weer zo een dankbaar gevoel na de bijzondere dag. De nieuwe datum voor 2024 staat alweer gepland! In september mogen we weer veel gezinnen een mooie dag bezorgen. 

Kinderhulp

Created with Sketch.

Wij hebben een zorgeloze jeugd gehad, helaas krijgen niet alle kinderen dat. Daarom vinden wij het mooi om ons steentje bij te dragen deze zomer door te doneren voor Actie Zomerpret. Zodat ook deze groep kinderen een leuke zomer krijgen waar ze naar de bios kunnen, speelgoed hebben om mee te spelen en wat lekkers kunnen eten.

Sintvoorieder1

Created with Sketch.

Elk jaar hebben wij, toen we kinderen waren, Sinterklaas gevierd. We mochten altijd 2 keer in de week onze schoen zetten en hadden uiteraard pakjesavond op 5 december. Prachtig was dit! We gunnen dit feest elk kind, daarom hebben wij dit jaar voor 210 cadeaupakketten gezorgd, dus krijgen in ieder geval 210 kinderen cadeautjes op pakjesavond.

Stichting Het Gehandicapte Kind

Created with Sketch.

Wij hebben vanuit de familie nooit te maken gehad met een handicap, uiteraard zien wij dit wel om ons heen. Via Framerunning zijn we in aanraking gekomen met Stichting Het Gehandicapte Kind en een mooi gesprek gehad met Henk-Willem Laan, de directeur. Door dit gesprek zo anders naar bepaalde zaken gaan kijken, bijvoorbeeld naar speeltuinen. Veel gehandicapte kinderen kunnen niet meespelen omdat de speeltuin hier niet op ingericht is. Erg sneu, maar eigenlijk vrij simpel op te lossen.

Drie jaar op rij hebben we 'De Grote Samenspeeldag' gesponsord omdat we het belangrijk vinden dat alle kinderen samen kunnen spelen. 

Voedselbank Diemen

Created with Sketch.

Samen met Koninklijke Saan hebben wij ook heel 2023 weer de Voedselbank Diemen geholpen. Iedere vrijdag worden er pallets met voedingsmiddelen van Amsterdam West naar Diemen getransporteerd. Door omstandigheden kan degene die dat altijd verzorgde dit niet meer doen. Het transportbudget van de Voedselbank is lang niet toereikend om commercieel transport in te zetten. Daarom benaderde de Voedselbank Koninklijke Saan voor hulp. Er werd besloten om het transportbudget van de Voedselbank en de gift van de Saan Foundation in te zetten bij Saan. Saan vult het benodigde restant budget aan uit eigen middelen in de vorm van sponsoring in natura. Op die manier waren voor heel 2023 de transporten veiliggesteld. 

Ook in 2024 zetten we dit door.

Artis

Created with Sketch.

We sponsoren nog steeds de Netgiraffe. Het is een mooi beest, past bij Saan met zijn lange nek en waarom zouden we een andere kiezen.

Vogelhospitaal

Created with Sketch.

Dit jaar was het 5e en tevens laatste jaar in dat we het verblijf van Iwan, de Koning Buizerd, sponsoren.

Dodehoeklessen op basisscholen

Created with Sketch.

Helaas gebeuren er te vaak ongelukken in het verkeer, ook waar kinderen bij betrokken zijn. Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen in groep 7 en 8 dodehoeklessen krijgen. Hier leren zij extra op te letten als zij op de fiets zitten en er komt een vrachtwagen aan. We laten ze zien wat de vrachtwagenchauffeur ziet, en dus ook vooral wat hij niet ziet. Hiermee hopen we de kinderen bewuster te laten worden in het verkeer en extra op te passen als ze naar school fietsen.

Samen met Veilig Verkeer Nederland en Verkeersplein Amsterdam proberen we langs zoveel mogelijk scholen in Amsterdam, Diemen en het gooi te gaan. De Foundation zorgt dat er een vrachtwagen en personeel van Saan mee kan.

Giro 555

Created with Sketch.


Vreselijk, natuurrampen, waar je niets aan kan doen of tegen kan doen. Daarom hebben wij gedoneerd voor de heftige aardbevingen en naschokken in Turkije en SyriĆ«.