Projecten 2019

Stichting Opkikker

Created with Sketch.

Voor de 2e keer hebben wij een Opkikkerdag georganiseerd, in samenwerking met Koninklijke Saan en uiteraard samen met Stichting Opkikker. Het was in 2018 zo ontzettend goed bevallen en iedereen die deze dag als vrijwilliger had geholpen was zo dankbaar, dat we hadden besloten het in 2019 nogmaals te doen.

 

Wederom 20 gezinnen heel blij gemaakt met de mooiste dag van hun leven. Veel vrijwilligers van vorig jaar waren er dit jaar weer bij. Ook heeft Saan weer geholpen met kranen en wagens, het was weer een prachtige en emotionele dag. Het ontzorgen van een gezin, hen een top dag bezorgen en de ziekte(s) en problemen even te laten vergeten is zo mooi en dankbaar werk. Weer was iedereen voldaan en moe aan het einde van de dag, dat geeft heel veel energie. We hebben van alle gezinnen veel lof gekregen en met Ruud Sliphorst van Opkikker meteen afgesproken in 2020 weer een dag te organiseren.

Vogelhospitaal

Created with Sketch.

Sinds 2018 zijn we begonnen met het sponsoren van het verblijf van Iwan de Koning Buizerd. Vroeger kwamen we veel bij dit vogelasiel vanuit de basisschool.

Mini-symposium Diemen

Created with Sketch.

Op 3 oktober (van 19.30 tot 22.30) organiseren enkele betrokken bewoners van de gemeente Diemen het mini-symposium: ‘Verzet en verraad in de straat’. Naar aanleiding van de legging van struikelstenen – voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog - in hun wijk op vrijdagochtend 4 oktober. Het evenement wordt gehouden in kerkgebouw 'De Ontmoeting', Schoolstraat 8 in Diemen.

In dit mini-symposium worden onder meer resultaten van het onderzoek gepresenteerd, dat is gedaan naar gebeurtenissen die in WOII in hun buurt hebben plaatsgevonden. 

Laura Israëls zal spreken over de Diemense oorlogsslachtoffers, Taco ten Dam van de Historische Kring Diemen zal spreken over collaborateurs, Raymund Schütz bespreekt de rol van de Joodse raad en ondergetekende zal het hebben over verzetsmensen uit deze Diemense buurt. Burgemeester Erik Boog van Diemen zal de avond openen.

Florente Basisschool; de Octopus in Diemen

Created with Sketch.

Basisschool De Octopus in Diemen kon op ons rekenen met een financiële bijdrage aan de de opknapbeurt van het schoolplein. Het schoolplein werd vergroend en voorzien van leuke speeltoestellen.

Artis

Created with Sketch.

We sponsoren de Netgiraffe. Dit past bij het bedrijf Koninklijke Saan, omdat we sinds een aantal jaar daar ook een giraffekraan hebben. 

Furori

Created with Sketch.

We hebben een Furori aangeschaft om zieke kinderen een 
geweldige dag te bezorgen. Deze leuke funcar wordt zo’n drie keer per jaar ingezet bij speciale evenementen. Op deze dagen zijn zieke kinderen het middelpunt en kunnen zij hun ziekte even een dagje vergeten. 

Alpe d'HuZes

Created with Sketch.

Een aantal van ons heeft dit jaar collega's gesponsord. Dit blijft een mooi initiatief voor een vreselijke ziekte. Uiteraard weer petje af voor iedereen die heeft meegedaan!

Stichting Roots & Wings; wereldfestival

Created with Sketch.

Volg onze Facebook-pagina

Nieuws over onze projecten vind je op onze Saan Foundation Facebook-pagina

Contact

Stichting SAAN foundation
Amersfoortsestraatweg 53
1402 GP Bussum

E-mail: [email protected]
Of neem contact op via het contactformulier

KvK: 67638384
RSIN: 857103805
IBAN: NL55 RABO0315 2055 12