Projecten 2022

Saan 125 jaar doelen

Created with Sketch.

Dit jaar bestond Koninklijke Saan 125 jaar en daarom hebben we alle medewerkers de kans geboden een goed doel voor te dragen, inclusief motivatie. Van deze doelen hebben wij uiteindelijk een aantal uitgekozen en elk doel met 1.250,- euro gesponsord. De cheques zijn overhandigd op de Open dag van Saan in september.

De doelen die gesponsord zijn, zijn:

 • Stichting Hulphond
 • Stichting Sinterklaas Duivendrecht
 • Stichting MS Research
 • Stichting Hoogvliegers
 • Stichting Aap
 • Stichting Varkens in Nood
 • Stichting Fight Cancer
 • Stichting Buurtgezinnen
 • Stichting Spieren voor Spieren
 • Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis
 • Expertisecentrum voor Epilepsie
 • Stichting 113
 • Stichting Dierenlot
 • Mentality Games 
 • Stichting Scouting Diemen
 • Stichting Bijzonder vakantiekamp

Stichting Opkikker

Created with Sketch.

Ook dit jaar weer een Opkikkerdag gehad! Wat was het weer geweldig om alle lachende gezichten te zien, van alle leden van het gezin die normaal veel zorgen hebben. Een dag geen zorgen hebben en niet hoeven te zorgen, daar doen we het voor. Wederom met collega's van Saan als gezinsbegeleiders, iedereen had weer zo een dankbaar gevoel na de bijzondere dag. De datum voor 2023 staat alweer vast!

Kinderhulp

Created with Sketch.

Wij hebben een zorgeloze jeugd gehad, helaas krijgen niet alle kinderen dat. Daarom vinden wij het mooi om ons steentje bij te dragen deze zomer door te doneren voor Actie Zomerpret. Zodat ook deze groep kinderen een leuke zomer krijgen waar ze naar de bios kunnen, speelgoed hebben om mee te spelen en wat lekkers kunnen eten.

Sint voor ieder1

Created with Sketch.

Elk jaar hebben wij, toen we kinderen waren, Sinterklaas gevierd. We mochten altijd 2 keer in de week onze schoen zetten en hadden uiteraard pakjesavond op 5 december. Prachtig was dit! We gunnen dit feest elk kind, daarom hebben wij dit jaar voor 210 cadeaupakketten gezorgd, dus krijgen in ieder geval 210 kinderen cadeautjes op pakjesavond.

Stichting Het Gehandicapte Kind

Created with Sketch.

Wij hebben vanuit de familie nooit te maken gehad met een handicap, uiteraard zien wij dit wel om ons heen. Via Framerunning zijn we in aanraking gekomen met Stichting Het Gehandicapte Kind en een mooi gesprek gehad met Henk-Willem Laan, de directeur. Door dit gesprek zo anders naar bepaalde zaken gaan kijken, bijvoorbeeld naar speeltuinen. Veel gehandicapte kinderen kunnen niet meespelen omdat de speeltuin hier niet op ingericht is. Erg sneu, maar eigenlijk vrij simpel op te lossen.

Deze Stichting heeft de 'Grote Samenspeeldag' en wij hebben daar ons steentje aan bijgedragen. Financieel, maar ook heeft Saan de rijplaten geregeld. Het was bijzonder om hier onderdeel van te mogen zijn, ook voor onze jongste generatie.

Voedselbank Diemen

Created with Sketch.

Samen met Koninklijke Saan hebben wij ook heel 2022 weer de Voedselbank Diemen geholpen. Iedere vrijdag worden er pallets met voedingsmiddelen van Amsterdam West naar Diemen getransporteerd. Door omstandigheden kan degene die dat altijd verzorgde dit niet meer doen. Het transportbudget van de Voedselbank is lang niet toereikend om commercieel transport in te zetten. Daarom benaderde de Voedselbank Koninklijke Saan voor hulp. Er werd besloten om het transportbudget van de Voedselbank en de gift van de Saan Foundation in te zetten bij Saan. Saan vult het benodigde restant budget aan uit eigen middelen in de vorm van sponsoring in natura. Op die manier waren voor heel 2022 de transporten veiliggesteld. 

Artis

Created with Sketch.

We sponsoren de Netgiraffe, omdat dit goed bij Koninklijke Saan past. Zij hebben ook een kraan omgedoopt tot giraffe, deze kraan lijkt ook echt een giraffe doordat hij in een giraffe patroon is gestickerd.

Vogelhospitaal

Created with Sketch.

Dit jaar was het 5e jaar in dat we het verblijf van Iwan, de Koning Buizerd, sponsoren.

Noah's Ark

Created with Sketch.

Ondanks dat het niet helemaal in ons thema past, willen we hier toch aan bijdragen. De twee machines die naar Uganda gaan komen uit het VU MC en zijn ooit geplaatst door Koninklijke Saan. Ook gaat Saan deze machines weer verplaatsen vanuit het ziekenhuis, in een container naar Gouda, waarvandaan deze naar Uganda gaan. Een mooie combinatie tussen dit goede doel, onze Stichting en ons bedrijf.

Dodehoeklessen op basisscholen

Created with Sketch.

Helaas gebeuren er te vaak ongelukken in het verkeer, ook waar kinderen bij betrokken zijn. Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen in groep 7 en 8 dodehoeklessen krijgen. Hier leren zij extra op te letten als zij op de fiets zitten en er komt een vrachtwagen aan. We laten ze zien wat de vrachtwagenchauffeur ziet, en dus ook vooral wat hij niet ziet. Hiermee hopen we de kinderen bewuster te laten worden in het verkeer en extra op te passen als ze naar school fietsen.

Samen met Veilig Verkeer Nederland en Verkeersplein Amsterdam proberen we langs zoveel mogelijk scholen in Amsterdam, Diemen en het gooi te gaan. De Foundation zorgt dat er een vrachtwagen en personeel van Saan mee kan.

Stichting Kinderfeest

Created with Sketch.

Elk kind verdient het om een feestje te geven op zijn/haar verjaardag. Toen wij kind waren, hadden we elk jaar een partijtje. Dit gunnen we elk kind, echter is het helaas niet altijd mogelijk door armoede binnen een gezin. Stichting Kinderfeest zorgt ervoor dat ook deze kinderen met vriendjes en vriendinnetjes een feestje kunnen geven. Volledig verzorgd met een uitje, eten en drinken, alles buiten de deur. Mede door onze donatie kunnen er 25 feestjes georganiseerd worden.

Giro 555 - oorlog Oekraïne

Created with Sketch.

Oorlog, is waarschijnlijk een van de ergste dingen die je kan meemaken. Er zijn weinig woorden nodig om te vertellen waarom wij hebben bijdragen aan de hulp voor Oekraïne in deze heftige tijd.

Stichting Je Mag Er Zijn

Created with Sketch.

Samen met de collega's van Koninklijke Saan hebben we allemaal spullen ingezameld voor Je Mag Er Zijn. Deze spullen, denk aan kleding, speelgoed, kinderstoeltjes, fietszitjes, buggy's, etc, worden verzameld en zijn voor (acute) pleegouders. We hebben vijf pallets vol ingezameld, super leuk! t