Projecten 2021

Stichting Opkikker

Created with Sketch.

Gelukkig ging de Opkikkerdag dit jaar weer door! Wat was het weer geweldig om alle lachende gezichten te zien, van alle leden van het gezin die normaal veel zorgen hebben. Een dag geen zorgen hebben en niet hoeven te zorgen, daar doen we het voor. Wederom met collega's van Saan als gezinsbegeleiders, iedereen had weer zo een dankbaar gevoel na de bijzondere dag. De datum voor 2022 staat alweer vast!

Kinderhulp

Created with Sketch.

Wij hebben een zorgeloze jeugd gehad, helaas krijgen niet alle kinderen dat. Daarom vinden wij het mooi om ons steentje bij te dragen deze zomer door te doneren voor Actie Zomerpret. Zodat ook deze groep kinderen een leuke zomer krijgen waar ze naar de bios kunnen, speelgoed hebben om mee te spelen en wat lekkers kunnen eten.

Sint voor ieder1

Created with Sketch.

Elk jaar hebben wij, toen we kinderen waren, Sinterklaas gevierd. We mochten altijd 2 keer in de week onze schoen zetten en hadden uiteraard pakjesavond op 5 december. Prachtig was dit! We gunnen dit feest elk kind, daarom hebben wij dit jaar voor 210 cadeaupakketten gezorgd, dus krijgen in ieder geval 210 kinderen cadeautjes op pakjesavond.

Stichting Het Gehandicapte Kind

Created with Sketch.

Wij hebben vanuit de familie nooit te maken gehad met een handicap, uiteraard zien wij dit wel om ons heen. Via Framerunning zijn we in aanraking gekomen met Stichting Het Gehandicapte Kind en een mooi gesprek gehad met Henk-Willem Laan, de directeur. Door dit gesprek zo anders naar bepaalde zaken gaan kijken, bijvoorbeeld naar speeltuinen. Veel gehandicapte kinderen kunnen niet meespelen omdat de speeltuin hier niet op ingericht is. Erg sneu, maar eigenlijk vrij simpel op te lossen.

Deze Stichting heeft de 'Grote Samenspeeldag' en wij hebben daar ons steentje aan bijgedragen. Financieel, maar ook heeft Saan de rijplaten geregeld. Het was bijzonder om hier onderdeel van te mogen zijn, ook voor onze jongste generatie.

Donkey Sanctuary Bonaire

Created with Sketch.

Als je bij de ezeltjes op Bonaire bent geweest, dan blijf je met je hart verbonden. Deze ezeltjes opvang is zo bijzonder leuk! Een aantal jaar geleden (onder onze oude naam) hebben we een heftruck gedoneerd na de vakantie op Bonaire. Dit jaar werden we door Marina (oprichter) benaderd om financieel te ondersteunen bij het nieuwe hek, uiteraard hebben we dit gedaan. Ook zijn we eind dit jaar wezen kijken hoe de ezeltjes erbij stonden en dit was weer enig.

Stichting Team Jayme

Created with Sketch.

Tijdens de Opkikkerdag in 2019 heeft Ewout een gezin begeleidt waarvan het zoontje, Robin, de ziekte SMA heeft. Deze familie heeft ons rond kerst 2020 benaderd, omdat ze zo een mooie dag hadden gehad waar ze het nog vaak over hebben. Ze zijn momenteel een inzamelingsactie begonnen voor een rolstoelbus voor Robin. Hij wordt namelijk steeds groter en hierdoor is het lastig om hem in- en uit de auto te tillen. Ook heeft hij een nieuwe rolstoel met elektrische wielen en alles wat hierbij hoort, maar dat past niet in de huidige auto. Uiteraard willen wij bijdragen aan de inzamelingsactie en hebben wij een mooi bedrag gestort. Wij hopen dat de bus snel bij elkaar is, zodat het hele gezin weer fijn op pad kan.

Mei 2021: de bus is inmiddels binnen en we hebben vrolijke foto's gezien van Robin en zijn familie die onderweg zijn met de bus. Super fijn, hier doen we het voor!

Voedselbank Diemen

Created with Sketch.

Samen met Koninklijke Saan zullen wij heel 2021 de Voedselbank Diemen helpen. Iedere vrijdag worden er pallets met voedingsmiddelen van Amsterdam West naar Diemen getransporteerd. Door omstandigheden kan degene die dat altijd verzorgde dit niet meer doen. Het transportbudget van de Voedselbank is lang niet toereikend om commercieel transport in te zetten. Daarom benaderde de Voedselbank Koninklijke Saan voor hulp. Er werd besloten om het transportbudget van de Voedselbank en de gift van de Saan Foundation in te zetten bij Saan. Saan vult het benodigde restant budget aan uit eigen middelen in de vorm van sponsoring in natura. Op die manier zijn voor heel 2021 de transporten veiliggesteld. 

CC Amsterdam/Darmkanker

Created with Sketch.

Vrienden van ons hebben gefietst voor onderzoek naar darmkanker, onderdeel van het Cancer Centrum Amsterdam. Ze zijn naar Darmstadt gefietst in Duitsland en deze heren hebben wij gesponsord. Wat ons betreft kan er niet genoeg onderzoek naar kanker gedaan worden.

Stichting Bootvluchteling

Created with Sketch.

Ons thema is kinderen en hoe schrijnend zijn de verhalen van de kinderen die op de vlucht zijn. Deze winter op Lesbos, die erg streng leek te worden, waren er weer honderden gezinnen zonder goed onderkomen. Daarom hebben wij kruiken gedoneerd, om onderkoeling van moeders en kinderen tegen te gaan.

Artis

Created with Sketch.

We sponsoren de Netgiraffe, omdat dit goed bij Koninklijke Saan past. Zij hebben ook een kraan omgedoopt tot giraffe, deze kraan lijkt ook echt een giraffe doordat hij in een giraffe patroon is gestickerd.

Vogelhospitaal

Created with Sketch.

Dit jaar gaat het 4e jaar in dat we het verblijf van Iwan, de Koning Buizerd, sponsoren.